domingo, 1 de agosto de 2010

De L'H a Nordkapp - 01-agost-2010

Ens llevem havent descansat molt bé i a les 8 ja estem llestos per l'esmorzar. L'amable senyora ens porta una safata amb sucs, cafè, iogurts i unes pastes calentes acabades de fer farcides de patè que estan boníssimes i ens donen forces per tot el dia.



Anem a visitar el casc antic de Riga, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, que està molt menys atapeït de turistes que el de Tallinn (també és més d'hora). Ens agrada molt també i té en certa manera més encant tot i no ser tan maco pel fet de la no massificació.

Porta Sueca Riga


Castell Riga
Gran Cristóbal Riga

A l'igual que en el cas de Tallinn, sortir-se del centre és veure carrers i barris sencers fets pols. Especialment recomanable és la visita del Museu de l'Ocupació que anem a visitar al final. És gratuït tot i que s'autofinança en 2/3 mitjançant donatius. És força complet i en ell està molt ben explicat tot el referent a les ocupacions nazi i russa i les condicions en les que va viure el poble letó. És un exemple de com ha hagut de patir un poble fins a aconseguir ser un país lliure i independent. Ens agrada molt. Firmem el llibre de visites i deixem 5 € que bé els val.


El dia avança i volem passar per Vilnius abans d'anar a dormir a Kaunas.


A la tarda vam visitem el casc antic de Vilnius, també patrimoni de la humanitat. Comparat amb els de les altres dues capitals no val gaire. La nostra impressió és que deu ser per tractar de que no es degradi més, perquè hem vist ciutats amb cascos antics força més macos.

Porta Aurora Vilnius
Església Santa Ana

Tot i això, la passejada no està malament, però estem cansats i no ens hi entretenim excessivament ja que hem d'arribar a Kaunas a dormir.


A Kaunas l'hotel està al costat d'un bordell, però per la resta està bastant bé i l'habitació té unes vistes molt xules i és immensa. Després de tant de càmping i hotels estranys i amb lliteres ens sembla glòria. La noia de recepció ens recomana un parell de restaurants i acabem sopant en un, en una de les places principals del centre de Kaunas que es diu Miesto Sodas i està genial. La relació qualitat-preu és boníssima. Ens posem cecs de menjar per 13,5 € postres i begudes incloses.

No hay comentarios:

Publicar un comentario