martes, 16 de agosto de 2011

Viatge a Croàcia 5ª etapa: Tisno-Aquileia-Verona

Sortim a les 8 de l'apartament amb la sensació de que el temps ha volat en aquesta illa.
Les noies de recepció arriben tranquil·lament 20 minuts tard i per fi podem fer el check-out.


Agafem carretera i manta i deixem Croàcia. Fins la propera, que ben segur serà aviat!


Tornem pel mateix camí, travessant Eslovènia i arribem de nou a Itàlia.
A pocs km de Trieste, a la regió del Friuli, fem una parada a Aquileia, de nou Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO, per admirar el mosaic romà més gran d'Europa que es conserva. Val la pena dedicar-li més temps del que teníem a tot el complex de runes romanes que hi trobem, per aquest motiu tenim molt clar que hi tornarem.


Basílica d'Aquileia
Fragment del mosaic

Vista general del mosaic
Continuem després el camí fins a Verona, l'escenari dels amants ficticis més famosos de la literatura.
Aparquem el cotxe al costat del riu Adigio i ens encaminem cap al centre.
Allà, ens deixem perdre pels carrerons per descobrir la Piazza dei Signori, la Piazza delle Erbe, le Arche Scaligere, la casa de Giullietta (un parany que sembla encantar als turistes més romàntics) i la catedral entre altres. El centre de Verona també és Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. A la Piazza delle Erbe s'hi accedeix per l'Arc de la Costella, del qual en penja una costella de balena que, suposadament havia de caure al damunt de la primera persona justa que travessés l'arc. La veritat és que desconeixem el temps exacte que porta allà la costella... El centre de Verona val la pena i quan tornem per aquella zona, l'explorarem amb més calma.


Arche Scaligere
Catedral de Verona
Torre dei Lamberti (Piazza delle Erbe) 
Després de la passejada, tornem al cotxe i ens dirigim a l'Hotel Porta Palio (81 € habitació triple amb esmorzar inclós).


Sopem a l'hotel. No és que el restaurant sigui res de l'altre món, però està obert a aquelles hores i no es pot dir que s'hi mengés malament. No era molt barat, però ens va fer el fet.


I cap al llit! Última nit de viatge!

No hay comentarios:

Publicar un comentario