viernes, 31 de diciembre de 2010

Madeira 31-des-2010

Avui hem decidit anar al centre de vulcanisme i grotes de Sao Vicente, a la costa nord de l'illa.
http://www.grutasecentrodovulcanismo.com/
Pugem per la carretera que surt d'Encumeada i passa per Rosario i uns quilòmetres abans d'arribar al poble de Sao Vicente seguim les indicacions cap a les grotes.

Aparquem i arribem al garito. Comprem les entrades (8 € per persona) i esperem a la visita guiada 15 minuts. El centre de vulcanisme, que visitem primer, és força bàsic i, tot i ser modern, es veu una mica antiquat, però pel que no sàpiga gaire de volcans és prou didàctic i està bastant bé. La visita es completa amb la projecció de vídeos sobre la formació de Madeira, algun en 3D (cutrillo, però amb bona intenció). I després es passa a visitar les grotes que no són res més que els tubs de lava buits que van quedar després de la formació de l'illa. El recorregut, de 700 m i uns 30 minuts, està bastant ben acondicionat i, tret d'alguna inevitable gota d'aigua al cap, està molt practicable. Es passa per diversos tubs amb amplades variables que es comuniquen entre ells. La visita guiada és bilingüe portuguès/anglès. Val la pena perquè és una visita força curiosa, acostumats a les típiques grotes d'estal·lactites i estal·lagmites sempre en evolució. A la sortida però, intenten vendre't, gairebé assaltant-te pel camí al crit de: "Solo 5 euros!", la foto que t'han fet a l'entrada i un CD amb no sé què perquè no ens el vam quedar.

Després de la visita, ens dirigim al poble de Sao Vicente on es pot dir que literalment no hi ha res de res, tret de l'església i unes quantes cases. És maco pel fet d'estar a la costa, però a jutjar per la mida de les lletres del seu nom al mapa, m'hagués imaginat alguna cosa més...


Pel que seria el passeig marítim (Calhau) hi ha uns quants restaurants, a la porta d'alguns dels quals hi ha algú convidant-te insistentment a entrar, cosa que a nosaltres en especial ens produeix l'efecte contrari. Passem de tots aquests i, avançant una mica més arribem a un que es diu Xapa Grill http://www.escapadinha.pt/pt/detalhes/12849 i que ofereix un menú a 5 €. Aquest és una garito dels nostres! Entrem, pugem al pis de dalt on es troba el bufet i, efectivament, ni un turista, però està molt ple.
Hi ha amanides (cigrons amb bacallà, "salpicón" de pop) i ingredients per fer-te'n (enciam, tomàquet, etc.), plats calents (sopes, carns, peixos) i complements (patetes tipus papas arrugás de Canàries, fregides, salses per acompanyar). No inclosa la beguda ni les postres ni cafès. Tot plegat (sense vi), va sortir per menys de 10 € per persona. Moooolt recomanable i el personal molt amable i simpàtic.

Tornem a l'hotel i la panxa plena ens "obliga" a fer una migdiada a l'hotel.
Berenar al bar i una miqueta d'estudi, sopar i a dormir. Quin estrés!!!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario