sábado, 25 de junio de 2011

Sicília 25-juny-2011 Selinunte - Agrigento

Ens llevem i esmorzem en companyia de l'amo de l'hotel, el Mario, un home amb molt de món que coneix gent a gairebé tot arreu. La conversa és molt interessant, especialment la visió d'algú que ha viscut a diversos països, trobant-nos com ens trobem en una situació de crisi econòmica que fa plantejar-se seriosament anar a viure fora.

Ens dirigim cap a Selinunte, una antiga ciutat grega (s. VII a.C.) a la costa sud de Sicília.
Fa una calor terrible i ens cremem amb el sol i acabem vermells com gambes. Tot i així, disfrutem la visita.
El lloc és espectacular, però s'agrairia una mica més d'interés per tenir-ho com a mínim, assenyalat i amb rètols explicatiu primer, perquè el lloc s'ho val i segon perquè ja ho pagues. Consell: amb el cotxe s'arriba des d'unes zones fins les altres de l'àrea arqueològica, si aneu en cotxe, a no ser que us faci gràcia no cal que agafeu el caríssim trenet.

Temple a Selinunte

Vista de Selinunte

Després anem a la platja al mateix poble, per assegurar-nos un color vermell uniforme. Més tard, decidim "dinar", vora les 5 de la tarda (això comença a semblar Croàcia on dinàvem a l'hora que ens rotava). I parem en un dels bars propers al complex arqueològic. Té terrassa i està al costat d'un puesto de venda d'artesania. Malauradament no en recordem el nom. Mengem unes foccacies i un cannolo siciliano, tot ben bo!

Continuem el nostre camí i arribem a Agrigento. La vista del Valle dei Templi, Patrimoni de la Humanitat segons la UNESCO, des de la ciutat amb la posta de sol es ben maca. Ens hi acostem i veiem que de nou el tema ens sortirà car: el parking es paga, l'entrada per suposat apart i amb la distància que hi ha entre temple i temple segur que hi haurà un altre trenet a un mòdic preu. Haurem de reflexionar si ens decidim per anar-hi o no, ja que temem que sigui el mateix cas que Selinunte, les runes i res més, gairebé sense més informació. Per veure les runes, ja es veuen des de la ciutat, que hi ha una bona panoràmica.

Valle dei Templi
Anem cap a l'hotel, en un carrer sòrdid com correspon a la ciutat que va veure néixer la màfia. L'hotel és Hotel del Viale i ens va costar 64 € amb esmorzar. No és molt recomanable segons la relació qualitat-preu, però tampoc podem comparar amb d'altres ja que no coneixem més hotels a Agrigento. Antiquat en part (lavabo), decorat amb poc gust, amb personal no gaire amable i vistes a carrerons que fan por a qualsevol.

Anem a sopar a un restaurant en la Via della Vittoria. No hi ha excessiva varietat i en triem un del qual no en recordem ni el nom diríem que és la Pizzeria Nobel, però no ens hi jugaríem res (està al costat del Capotavola i té arcs, això segur). Car pel que era, sorollós, servei lent i no gaire net.

Les cremades i la set gairebé no ens deixen dormir.

No hay comentarios:

Publicar un comentario