domingo, 26 de junio de 2011

Sicília 26-juny-2011 Siracusa

Ens llevem i esmorzem amb "el Padrino", seriosament, un home vell amb una pinta de mafiós tremenda parlant amb un de més jove que gairebé podíem imaginar que deia: "La testa di cavallo..."

Anem a buscar el cotxe, sa i estalvi, bona notícia a Agrigento i "només hi ha 27 ºC" a l'ombra abans de les 10 del matí.

Emprenem el camí cap a Siracusa. Són uns 150 km, però la carretera no està en gaire bones condicions i es fa llarguíssim!

Tenim el "plaer" de travessar poblacions com ara Gela, a la qual la Wikipedia li fa un favor amb el seu article en castellà http://es.wikipedia.org/wiki/Gela, però que és una ciutat horrible en la qual un % important de les cases estan sense acabar els pisos de dalt i amb gent vivint-hi... (Desconeixem el motiu, però endevinem que la crisi hi té a veure...).


Però també passem per Ragusa, una ciutat amb edificis barrocs amb més encant. Forma part del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO dintre del conjunt "Ciutats del barroc tardà de la Val di Noto". Ens quedem a dinar en una terrassa amb vistes, l'Antica Marina, a la via Giusti amb el Largo de San Paolo.


Vista de Ragusa
Quan arribem a Siracusa aparquem i anem a visitar la zona arqueològica de la Neàpolis, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L'entrada val 10 € i està tot deixadíssim: algunes parts no s'hi poden visitar com les canteres, només veure de lluny, el teatre estava cobert amb fustes per un festival d'estiu i gairebé no s'apreciava i la resta està "menjat" per les males herbes (tomba d'Arquímedes inclosa). Decebedor.



Amfiteatre Romà

Ara de Hieron
Orecchio de Dionisio
Finalment anem cap a l'hotel. És l'hotel Scala Greca. Situat fora del centre i amb aparcament a la porta. 39 € l'habitació. Antiquat i depriment, segurament devia lluir en temps passats. La quantitat d'elements religiosos a la vista en passadissos, recepció i menjador intimida a qualsevol.

Intentem anar a comprar alguna cosa per sopar, però no hi ha res obert per la zona (21:00). Entrem en una mena de bar on agafem un parell de pastes salades i uns refrescos i cap al súper-hotel, a gaudir d'un sopar romàntic.

Demà més i millor, esperem...

No hay comentarios:

Publicar un comentario