jueves, 15 de julio de 2010

De L'H a Nordkapp - 15-juliol-2010

Sortim de Collblanc a les 7:18 (18 minuts més tard del previst, això és molt poc per nosaltres).



El C3 carregat fins el sostre amb la nevera, el menjar, les maletes, la tenda de campanya, els sacs de dormir... Portem unes 90 llaunes de refresc del Carrefour pels 23 dies que durarà el viatge, a més d'una infinitat de sopes de sobre, llaunes de menjar preparat, embotit envasat al buit, tot per intentar que l'aventura no ens porti a la ruïna, donats els preus a Noruega...


Hem estat dies planificant on pernoctarem, quin serà el cost del gasoil en cada etapa, els peatges... Nosaltres no som de GPS (som més de madalenes, qui es miri l'APM? Ja sap de què parlem...). Ens hem fet fins i tot un dossier amb tota la informació, incloses les rutes, les reserves d'hotels... És el nostre full de ruta, que després ens saltarem si cal.


El recorregut final, després de donar-li bastantes voltes ha quedat així:

BCN Strasbourg 1130 (H) Premier Class Strasbourg Ouest (39€) 15 jul
Strasbourg Hamburg 709 (H) Hotel Mercure Airport (53.1€) 16 jul
Hamburg Copenhague 468 (H) Hotel Cabinn Metro (65 €) 17 jul
Copenhague Oslo 610 (C) Utne Camping (24 €) 18 jul
Oslo Bergen 510 (C) Skogtun (18,50 €/nit) 19-20-jul
Bergen Trondheim 700 (C) Vikhammer Camping (18,50 €) 21-jul
Trondheim Bodo 713 (C) Nordnes (18,50 €) 22-jul
Bodo Lofoten 750 (C) Sandsletta Camping (44,25 €/nit) 23-24-jul
Lofoten Tromso 400 (C) Ramfjord Camping (18,50 €) 25-jul
Tromso Nordkapp 545 (C) Nordkapp Camping (22,76 €/nit) 26-27-jul
Nordkapp Rovaniemi 700 (H) Hostel Rudolf (54 €) 28-jul
Rovaniemi Helsinki 800 (C) Rastila Camping (45 €) 29-jul
Helsinki Tallinn Ferry (H) Meriton Old Town Garden (32 €) 30-jul
Tallinn Riga 311 (H) Cirkus (25 €) 31-jul
Riga Kaunas 265 (H) Centre Hotel Nuova (35 €) 1-ago
Kaunas Poznan 652 (H) Hotel Sunny (28,63 €) 2-ago
Poznan Berlin 260 (H) Grand City Hotel Berlin East (33,60€) 3-ago
Berlin Nürnberg 376 (H) Ramada Landhotel (40 €) 4-ago
Nürnberg Konstanz 380 (H) Garni Bulligan (66 €) 5-ago
Konstanz BCN 1100 6-ago


Les distàncies són orientatives, extretes de les rutes traçades pel Google Maps i ViaMichelin, que, com hem pogut comprovar en anteriors viatges ni sempre estan d'acord ni sempre són certes.


Els hotels els reservem gairebé sempre a través de la web www.booking.com, fins ara, no ens ha fallat mai i tenen preus raonablement bons, a més, no es fa el pagament al moment sinó a l'hotel (excepte ofertes especials) i les condicions de cancel·lació són força flexibles en general. Els campings, després de triar-los per la seva situació mirant les webs http://www.camping.no i http://www.camping.fi els hem reservat a través d'email directament al propi camping. A la majoria ens han contestat que si anem amb tenda no cal reservar, però sí cal fer-ho en el cas de dormir en cabanes.


En resum, ens esperen 23 dies en els quals trepitjarem 12 països (comptant el de partida): Espanya, França, Alemanya, Dinamarca, Suècia, Noruega, Finlàndia, Estònia, Letònia, Lituània, Polònia i Suïssa. Dormirem a hotels 11 nits i unes altres 11 nits a campings, de les quals, 3 en cabanes i les altres 8 en tendes.

A la majoria de campings escandinaus hi ha unes cabanetes de fusta, tipus bungalow que et permeten dormir amb unes certes comoditats (tenen una cuineta i nevera, però no lavabo, sorprenentment!) per un preu assequible.

I bé, dit això, ens llancem a l'aventura d'aquest viatge que va sorgir un matí de cap de setmana quan miràvem un reportatge de Megaconstrucciones i vam veure el pont que uneix Dinamarca i Suècia. En aquell moment vam pensar: “Hem de fer un viatge per passar-hi!”. Tot això sumat a que l'any passat ja volíem haver anat a les Svalbard, però unes coses i unes altres ens van portar a l'altra punta d'Europa, a Croàcia que igualment ens va encantar (però això és una altra història).

Aquest any, la nostra situació laboral, menys rígida que uns altres, ha permès que fem vacances en aquestes dates i que les puguem començar entre setmana, cosa que s'agraeix enormement al no haver-nos de trobar tots els parisencs que ocupen literalment les nombroses auto-routes del seu extens país.

La nostra primera etapa ens porta a dormir a Strasbourg. L'hotel es diu Premier Class Strasbourg Ouest i sabent com exageren els noms a França ja em temo el pitjor. Premier Class..., segur que és un zulo, però, total, és de pas, per dormir-hi. Quan arribem al destí, veig que no m'equivocava: és un zulo. A l'estil d'un altre hotel que vam dormir a Vienne l'any passat de la cadena Balladins. Aquell estil d'hotel francès prefabricat és inconfusible. Passadissos estrets descoberts, habitacions on hi cap el llit i poc més, amb una petita finestra que dóna, com no!, al passadís i un petit lavabo (situat estratègicament per compartir instal·lació d'aigua amb les habitacions adjacents) que no és més que un mòdul de plàstic on estan anxovats la dutxa, el vàter i la pica . Amb tot, encara vam dormir prou bé i inclús vam poder connectar-nos a internet. Qualitat-preu: bé.

No hay comentarios:

Publicar un comentario