miércoles, 28 de julio de 2010

De L'H a Nordkapp - 28-juliol-2010

Només llevar-nos fem el check-out de la fabulosa cabana i anem a posar gasoil (per cert a 1,12 €/L! Compte que la benzina va 30 cèntims més cara!). Entrem al súpermercat que vam veure ahir a comprar alguns embotits de reno.



I tot seguit, enfilem el camí cap a Rovaniemi.


La veritat és que sempre que sents en una agència: “Finlàndia en cabanes, Rovaniemi”, imagines una ciutat una miiiica més maca. La veritat és que Rovaniemi com a tal és una ciutat horrorosa on, a més, no trobes res obert a partir de les 6 de la tarda.


I parlant d'hores, quan arribem, aparquem al centre de la ciutat davant d'un restaurant tipus bufet que recomana la guia i el veiem tancat! Segons la guia obre fins les 15 h i segons el lletrero fins les 14 h, però, tot just són les 13:55 i està completament tancat. O no és aquesta hora? Al mirar el parquímetre ens adonem que portem més de 24 h amb l'hora equivocada! Finlàndia i les Repúbliques Bàltiques estan en un altre fus horari. Sort que ho hem vist abans del dia que hem d'agafar el ferry cap a Tallinn.


Al final dinem en un Mc Donald's on ens vam connectar al wifi i després anem a l'alberg que, tot s'ha de dir, és una mica car pel que era... Però té cuina i també podem sopar bé i calent.


Abans de sopar, però, fem la visita inexcusable a l'Aldea de Santa Claus. A la nostra edat!


A més, com que l'entrada és lliure i la foto sense compromís... En fi, que acabem a l'oficina de Papà Nöel, quedant-nos la foto, que no tenia compromís, pel mòdic preu de 25 €. La veritat és que el xiringuito està molt ben muntat i fa molt il·lusió ja que estàs allà i a més, està just al Cercle Polar a Finlàndia, molt menys fred que el norueg.


I anem a dormir amb la nostra foto sota el braç...

No hay comentarios:

Publicar un comentario