Tornem enrere per la carretera fins a Lodingen. Fa molt bon dia i això ens permet apreciar molt més com de maques són aquelles illes, una de les millors etapes del viatge.
Després ens dirigim cap a Tromso.
Unes 2 h abans d'arribar a Tromso anem a veure uns petroglifs aprop de Tennes que hem vist marcats en un dels mapes que portem.
Aparquem al costat de l'església de Balsfjord i pugem pel camí estret que surt d'allà.
No sembla que hi hagi ningú més vistant la zona, és més, estan instal·lant una passarel·la de fusta per facilitar-hi l'accés, com si encara estiguessin adequant l'accés.
Allà ens trobem un arqueòleg que està fent les fotografies dels gravats. És un paio de dos metres amb unes mans com pales. En un perfecte anglès ens aconsella que ens fixem en uns gravats que acaben de descobrir. Es tracta d'una balena i un parell de vaixells.
Tot i que la resta de gravats estan perfilats amb un color vermell intens, els que han descobert no ho estan. L'arqueòleg ens explica que el fet de perfilar es va posar de moda durant el segle XIX, principis del XX perquè els turistes poguessin veure amb més claredat els gravats, però que ara es tractaria de vandalisme. Total, que acabem ajudant a aquell individu que estava totalment sol fent les fotos. Li regalem unes piles que necessita per l'equip que porta i al final, acabem dinant amb ell, compartint el llom que portàvem i ell ens dóna a tastar una mena de llonganissa de vaca i cabra (?). Després d'una agradable i interessantíssima xerrada sobre la cosmologia i cosmografia representada en els gravats, ens demanem les adreces d'email i ens diu que ens enviarà les fotos i que ens posarà en els agraïments de la publicació que està preparant per la Universitat de Tromso. Ens recomana especialment que visitem els gravats d'Alta, cosa que farem demà.
Aquí teniu un link sobre els gravats de la zona de Balsfjord, part dels quals són els que hem visitat.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rock_carvings_at_Tennes
Després de la nostra trobada amb l'arqueòleg (i tot i la seva recomanació de no anar de càmping per Noruega, ja que segons ell no valia la pena, que les tendes les pots posar on vulguis i que per rentar-se no calen les dutxes, que per això tens el riu i que va molt bé...) ens dirigim al càmping a prop de Tromso. Nosaltres som més de dutxa calenta que de bany al riu, l'aigua del qual fa tota la pinta d'estar ben freda.
El lloc on està el càmping és preciós, a peu del fiord, amb l'aigua al costat, però fa un airet que ja fa endevinar que la nit serà freda.
Sol de mitjanit |
De primeres, les passem canutes per clavar la tenda, ja que tot és pedra i no hi ha lloc on no et trobis amb la pedra a 3 cm de profunditat, de manera que les piquetes queden fetes una coca, però no ens han de quedar moltes més nits de tenda. Si tot va bé, podrem canviar els plans i enlloc de passar dues nits a Nordkapp en passarem una i l'altra ja serà a Inari (a la Lapònia finlandesa) en una cabana d'un càmping que hem intentat reservar per internet des de Svolvaer.
Abans de sopar, anem a Tromso, a “visitar” la ciutat i a posar benzina a la benzinera que ens ha recomanat l'arqueòleg com la més barata de la zona. A més, és diumenge al vespre, happy hour de benzina a Noruega. El gasoil ens surt per 10,45 NOK/L, poc més d'1,30 €/L, una ganga per estar on estem.
Tromso és una ciutat que està tan animada com moltes altres de Noruega, gens. Pràcticament buida, tot tancat i amb uns atractius turístics dubtosos, per no dir nuls. Un parell d'esglésies de fusta del s. XIX sense cap encant especial.
Catedral Tromso |
Aprofitem, però, la visita, per enganxar-nos al wifi i ens assabentem que la cabana d'Inari ja estava confirmada!
Tornem al càmping i fem el sopar i mengem a l'edifici amb cuina i menjador. Després de sopar, per no estar passant fred a la tenda ens quedem jugant amb l'ordinador allà mateix i comencem a parlar a una dona holandesa súper-simpàtica. Allà ens hi estem una bona estona, fent-nos recomanacions mútues, ja que ella ja ve de Nordkapp i va baixant i nosaltres justament a l'inrevès. El que sí ens deixa claríssim és que ni se'ns acudeixi entrar al peatge final de Nordkapp, que és un robatori i que no veus res que no puguis veure uns metres abans. Que l'edifici que hi ha no aporta res i que ella ens recomana que no hi anem.
Després de la xerradeta anem a la tenda i ens equipem amb doble roba. Doble jersei, doble pantaló, dobles mitjons, els guants preparats per si de cas i nosaltres tapats fins el cap a dintre els sacs i tot i això passem fred. Quina nit! La sort és que no ens plou, però comencem a veure clar que dormir a Nordkapp no ens aportarà res perquè un cop hi has arribat allà no hi ha res més a fer i que el fred serà terrible.
No hay comentarios:
Publicar un comentario