sábado, 31 de julio de 2010

De L'H a Nordkapp - 31-juliol-2010

Així ho fem, a les 7 del matí, sortim per potes i allà està el C3 sense multa! Sortim del centre i anem a aparcar per darrere l'estació on ja no es paga. La veritat és que és sortint del centre quan s'és realment conscient de com de malament està la ciutat i la misèria que hi ha en certs barris. Aparquem en un carrer ple de cases de fusta que cauen a trossos. Arribem a les 7:30 a aquell bonic barri, faig una “migdiada” fins les 11, mentre el Quim es llegeix tota la guia dels Països Bàltics i arriba, d'aquesta manera, a retenir dades tan útils com el salari mínim a Letònia o el % de russos en algunes regions.



Anem cap al centre travessant un mercadillo que sembla totalment rus on es veu de nou molta misèria.


El casc antic de Tallinn, però, és ben maco i està molt cuidat. Ens agraden molt els seus carrerons amb cases antigues, el castell, la muralla amb les seves portes...

 A migdia sortim camí cap a Riga.


A la tarda arribem al centre de Riga, on ens és molt més fàcil aparcar, gratis i ben a prop de l'hotel. Trobar-lo ja és un altre tema. Un cop estem al carrer on se suposa que hi és i davant del número en concret veiem que allà ni rastre de l'Hotel Cirkus. Vorera amunt vorera avall i res. Entrem a preguntar en un altre hotel on ens indiquen que deu estar travessant un arc o alguna cosa així, que molta gent pregunta i que no deu ser fàcil de trobar. Efectivament veiem una reixa amb un lletrero que indica Hotel Angelika, ex-Cirkus. Ah, doncs és allà. La reixa està tancada i piquem al timbre. Al cap d'uns moments surt una dona gran (Angelika?) i ens obre la reixa. Li diem en anglès (no sabem gaire letó ;-P) que tenim una reserva i de seguida ens adonem que d'anglès ella sap el mateix que nosaltres de letó més o menys. El pati està fet pols, allò és un garito i al final hi ha l'entrada a l'hotel, que no és res més que casa seva i això que figurava com un hotel de 3*. On ens hem ficat? La veritat és que la dona és súperagradable tot i les limitacions comunicatives entre nosaltres. Ens permet pagar en euros (Iero, com els hi va dir ella) i nosaltres ens prenem amb humor la diferència entre l'hotel que esperàvem i el que tenim. L'habitació és més petita que la nostra de casa i té un lavabo minúscul, la dutxa és compartida al passadís, però tot i això no s'hi està malament i sorprenentment tenien wifi. Passem una bona estona mirant la tele per internet i ens ho vam passem molt bé.


Anem a dormir ja que la dona ens portarà l'esmorzar a les 8 demà (ens ha deixat triar l'hora).
Carrer Pikk Tallinn
Torres muralla Tallinn

No hay comentarios:

Publicar un comentario