domingo, 18 de julio de 2010

De L'H a Nordkapp - 18-juliol-2010

Sortim de la cabina, vull dir de l'hotel, amb l'esquena trinxada de la súper-llitera. Ens dirigim amb el cotxe cap a Copenhagen, per visitar-ne el centre. No és que tingui molt atractiu i menys sabent que han prestat la Sirenita, que és la primera cosa que tothom pensa a visitar si va a Copenhagen. Haurem de recòrrer a la resta d'encants danesos. Abans d'entrar a Copenhagen observem les benzineres i veiem que el preu del gasoil és més barat del que havíem comptat, bona notícia!



Després de visitar l'ajuntament, el palau Reial (a la foto),


 el palau d'Amalienborg, l'església de marbre i la pedra on hauria de ser-hi la Sirenita i on no hi ha més que una pantalla que atestigua que encara està en algun lloc (ni que sigui a l'Expo de Shangai), sortim de Copenhagen amb la sort de que ñes diumenge i no hem hagut de pagar parking (sort, perquè no portàvem moneda danesa, només per un dia no vam voler canviar). Quan anem a la benzinera per omplir abans d'entrar a Noruega on el gasoil és prohibitiu observem que a les mateixes benzineres on havíem vist els preus a primera hora del matí, ara són més d'un 20 % més cars! A totes elles! És possible? El preu de la benzina canvia amb l'hora?! Doncs, sí! Repostem en una màquina automàtica que no ens expedeix el tiquet i comprovem que l'empleat de la benzinera no té ni idea d'anglès, ni de danès, ni de la seva pròpia màquina. I no tenen lavabo! No recomanem les benzineres UNO i menys la de la sortida/entrada de Copenhagen.


Continuem el nostre camí cap a Oslo, destí final d'aquesta etapa.


Passem el pont d'Oresund (uns 40 €):
http://en.wikipedia.org/wiki/%C3%98resund_Bridge




Primer objectiu del viatge complert: passar de Dinamarca a Suècia per un pont.


Fem el nostre camí per Suècia fins a la frontera amb Noruega i finalment arribem al camping al que anàvem als afores d'Oslo.


El camping està molt ben indicat des de l'autopista i les instal·lacions estan força bé. Fa bon temps i instal·lem la tenda. L'únic punt en contra és que la dutxa va a part. I pel preu simbòlic que té, em pregunto, perquè no l'inclouen en el preu de fixar la tenda? Si a Noruega sobra alguna cosa és aigua! És que la dutxa és un luxe?


Durant la nit tenim ocasió de comprovar que la llum serà la nostra companya durant mooooooltes hores en aquest viatge. A les 23 h s'estava ponent el sol i a les 4 de la matinada ja és clar!

No hay comentarios:

Publicar un comentario