lunes, 19 de julio de 2010

De L'H a Nordkapp - 19-juliol-2010

Sobre les 8 ens llevem i està núvol i comença a ploure. Esperem que no se'ns espatlli gaire el temps!



Anem amb una tenda del Carrefour!


Ens disposem a omplir el dipòsit de gasoil abans de tirar amunt. El preu que veiem en una de les benzineres als afores d'Oslo ens sorprèn gratament: 10,61 NOK/L (1,33 €/L aprox.). Seguidament, envoltem Oslo per una mena de “ronda” i parem a esmorzar en una benzinera, davant de la qual se'ns confirmen les sospites: el preu de la benzina puja uns 30 ore a la nostra cara d'un moment per un altre. A partir d'aquest moment, cada vegada el preu és més alta fins a arribar a unes 12 NOK/L (1,50 €/L aprox.)


De camí cap a Bergen comencem a trobar els primers peatges automàtics, que evidentment no paguem, ni pagarem i a continuació passem a explicar. A Noruega hi ha tres modalitats de pagament dels peatges:

Informació sobre els modes de pagament de peatges


1.Comprar una enganxina per la matrícula del cotxe amb un codi de barres que els peatges automàtics, on no cal aturar-se, ja llegeix directament i t'ho carrega al compte. N'hi ha de diverses durades segons si s'és resident o visitant.


2.Passar a pagar el peatge en les properes 72 h per una de les benzineres o punts autoritzats de cobrament.


3.Si no es fa cap de les anteriors, suposadament, la prefectura de trànsit noruega sembla ser que se les manega per enviar els peatges (i també les multes) al teu domicili, però això està per demostrar i si volen, que les enviïn.


Nosaltres hem optat per la tercera via i és la que recomanem vivament a tots els turistes que no tinguin responsabilitats a Noruega...


En realitat els peatges no són molt cars (entre 15 i 30 NOK la majoria), però si es recorre tot el país i s'entra a determinades ciutats, acaben sent-ne uns quants.

El trajecte cap a Bergen passa per uns paisatges molt bonics, entre muntanyes nevades i llacs. Vam pujar un port de muntanya i ens vam poder fer una foto a la neu, i amb molt de fred.



Després de no sé quantes hores de viatge arribem a Bergen. Tot i que a Bergen plou 275 dies l'any, tenim la sort de que l'estona que la visitem ens fa sol.

Llavors ens dirigim cap al camping. Quina encigalada! Triguem la tira en arribar, sort que en l'últim moment veiem el rètol que indica on és i el trobem. El paio de la recepció és un cachondo, però en el fons el camping no és més que un tros de terra ple de baboses on ficar la tenda. I a l'endemà comença l'espectacle................la pluja!!!!!!!!!!!

3 comentarios:

  1. Jajajajaaj creo que os buscan en Noruega !!!!! Buen apunte lo de lo los peajes !!! Gracias !!!

    ResponderEliminar
  2. Pues sí, que nos vayan buscando :-D
    Aún no hemos recibido nada y en teoría ya podían estar llegando. Qué emoción!
    Sobre todo pretendíamos ser útiles con esta entrada, la decisión última la tiene cada uno de pagar o matar de hambre a Haakon, Mette Marit y cía ;-P

    ResponderEliminar
  3. Rebudes dues comunicacions de peatges a Noruega per part d'una empresa de Londres. Arriben els peatges! De qualsevol manera no hi són tots (ni cap multa) i només hi ha una foto dolenta. És a dir, que si els paguem, serà perquè vulguem :-)

    ResponderEliminar